Museum Paleis het Loo
2016

 

Museum Paleis het Loo
2016

 
Het ontwerp voor de renovatie en de ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo Nationaal Museum omvat een nieuwe royale ontvangstfoyer, vier nieuwe tentoonstellingsruimten van internationale allure, een nieuwe logistiek en diverse andere museale en publieksvoorzieningen. Binnen de bestaande context van het UNESCO monument worden nieuwe eigentijdse elementen aan het museumcomplex toegevoegd: hoogwaardig vormgegeven, tijdloos, verrassend van uitstraling, vorstelijk en vol Hollandse allure. De ontvangstfoyer is het nieuwe publieke hart van het museum en ontsluit alle verschillende delen van het museumcomplex. De foyer vormt een geheel met de nieuwe tentoonstellingsruimten. Een nieuwe centrale as verbindt alle nieuwe en bestaande onderdelen met elkaar en maakt flexibel gebruik mogelijk.
Ritmiek, wel overwogen maatverhoudingen, doorzichten, daglicht en een verfijnde materialisering, maken het museumcomplex tot een meer samenhangend geheel. Binnen het geheel en in lijn met de rijke bouwgeschiedenis van Paleis Het Loo zijn alle gebouwdelen duidelijk van elkaar te onderscheiden en krijgt iedere functie een eigen karakter. Dit draagt bij aan de beleving, vindbaarheid en herkenbaarheid. Bezoekers en medewerkers vinden eenvoudig hun weg. Verschillen in licht, kleur en materiaal helpen bij de oriƫntatie en navigatie.

Het vernieuwde complex is overzichtelijk, flexibel te gebruiken, kan meegroeien met de wensen van morgen en biedt de bezoekers een nieuwe museale sensatie.
 

Museum PhL
2016

Extra
1 |