Juwelierswinkel Schaap+Citroen
1983

 

Juwelierswinkel Schaap+Citroen
1983

 
De juwelierswinkel bevindt zich in een monumentaal klassiek gebouw op de hoek van Noordeinde en Plaats in Den Haag. De opdrachtgever had de ambitie om een supermarkt voor juwelen te realiseren.

In het ontwerp van Koen van Velsen architecten is het bestaande gebouw gerespecteerd en intact gelaten. De hoge verdiepingshoogte is aangegrepen om een groot object centraal in de ruimte te plaatsen met split levels, verschillende sferen en een
verfijnde detaillering. Het object bemiddelt in de geleidelijke overgang tussen de begane grond en de eerste en tweede verdieping. Een wenteltrap maakt een snelle verbinding tussen de verdiepingen mogelijk.

De gekozen materialisering van terrazzo vloeren en elementen van gemoffeld ijzer sluiten aan op de verfijnde uitstraling van de juwelen en de bestaande houten wandafwerking in het monumentale pand.
 

Juwelierswinkel
1983


1 |